När man pratar om Rolling Stones är inte det stora samtalsämnet att de fortfarande står på scen, 55 år efter att de slog igenom.
Det som är mest förvånande är snarare att en och annan av bandmedlemmarna fortfarande är i livet. Medan kollegorna i The Beatles uppträdde som svärmorsdrömmar, dock något långhåriga sådana, var The Rolling Stones omgivna av droger, kvinnor och skandaler. Men det var inget som de lät hindra framgångarna, snarare verkar det som att alla skandaler och skriverier bara sätt ännu mer fart på deras karriär.

Genialiska låtar


Det går inte att sticka under stol med att Mick Jagger har spenderat en stor del av sitt liv på att skriva genialiska låtar som är fulla med intensiva känslor. Ta till exempel de hjärtskärande låtarna ”No Expectations”, ”Child of the Moon” eller de vassa ”Shattered”, ”Who´s Driving Your Plane eller ”Dead Flowers”. För att inte tala om de skrämmande låtarna ”Sway”, ”Play With Fire” och ”Memo From Turner”. Men hur djupsinniga och känslomässiga låtarna och dess texter är delar han inte med sig av något som är privat. Fansen har vid flera tillfällen, som till exempel under den legendariska spelningen i Madison Square Garden 1969, hoppats på att få se något mer privat av Mick Jagger. Masken och rustningen som omger den offentlige Jagger har han aldrig tagit av sig. På scenen har han en energi som kan få en att undra om mörkrets härskare Lucifer har varit Jaggers pilatesinstruktör. Han bjuder på sig själv till hundra procent på scen och han har aldrig stuckit under stol med sitt flamboyanta privatliv, men han låter aldrig världen se in i labyrinten i hans själ. Kanske är det just därför som han har kunnat skriva alla de där fantastiska och helt genialiska låtarna.

Droger och rock and roll


Till att börja med hade Mick Jagger inte något som helst intresse av att fejka den typ av ärlighet som många musiker försökte sig på. Istället var han mästare på att föreställa sig och ikläda sig olika roller, något han inte minst visade prov på i låten ”Beast of Burden” där han med hjälp av sin sångröst och kroppsspråk gestaltar den sötaste tjejen på jorden. Kvinnor har ständigt cirkulerat i bandmedlemmarnas liv, liksom droger. Bandet har verkligen levt rockmottot sex, droger och rock and roll fullt ut. Det var först när Mick Jagger träffade dåvarande fotomodellen Jerry Hall som han började lugna ner sig och slutade med drogerna. Källor gör gällande att bandmedlemmarna nu lever liv som är så långt ifrån den image de så envist har upprätthållit man bara kan komma. Spela musik verkar de dock inte har några planer på att sluta göra.

Droger och rock and roll