Bon Jovi är ett amerikanskt rockband som bildades i Sayreville som ligger i New Jersey, år 1983. Den låt som gjorde en hit var deras låt ‘’Runaway’’ som släpptes 1984.

Bon Jovi

Bon Jovis start

Denna man började runt 13 års åldern spela gitarr och piano. Förebilden för honom just då var Elton John så Jon Bon Jovi vela härma hans musik. Det var även samma år som han startade sitt allra första band som fick namnet Raze. Runt 16 årsåldern Jon träffade David Bryan, även känd för David Bryan Rashbaum. Dem två tillsammans skapade ett R&B-coverbandet Atlantic City Expressway. Trots att Jon och David var minderåriga så spelade dem tillsammans på många olika klubbar.

Bandets bildningsår

Det var på 1980-talet som bandet bildades. År 1984 den 21 januari släpptes deras debutalbum som dem har skapat tillsammans med deras manager Doc McGhee. Det här albumet gjorde en riktigt stor succé i USA och detta albumet såldes även i mycket Storbritannien.

Skilda vägar

Det var mellan 1990 och 1992 som bandmedlemmarna valde att gå skilda vägar, på denna tid valde de att bara fokusera på sig själva.Det var år 1990 som Jon spelade in sitt allra första soloalbum som fick namnet Blaze of glory. Efter att detta soloalbumet släpptes så blev det en stor succé. Jon fick en nominering på Oscarsgalan men han vann dock inte, men det gjorde ingenting då han senare fick en Golden globe samma år.När bandmedlemmarna valde att gå skilda vägar så valde Jon Bon Jovi även att resa iväg till Las Vegas, och det var även där som han gifte sig med kvinnan i hans liv. Denna kvinna hette Dorothea Hurley. Jon och Dorothea träffades och blev ett par i gymnasiet. Nu på senare år har de fått fyra gemensamma barn vid namn Stephanie, Jesse James, Jacob och Romeo.

Come back

Comeback albumet ”Keep it faith” för bandet kom år 1992. Det här soundet var annorlunda gentemot deras förra, innan vägarna för medlemmarna gick åt skilda håll. Det här soundet blev även mycket mer uppdaterat för den sociala uppmärksamheten. Man kan ta några låtar med detta sound som ett exempel ”I believe” och ”Dry County”. Dessa två låtar blev väldigt populära hos otroligt många människor. Under hela 1993 och 1994 gav bandet sig iväg på en världsturné.

Samarbete

Jon Bon Jovi och Tim Bergling, även känd för Avicii, hade planerat att dem skulle göra en låt tillsammans. Jon Bon Jovi skickade en melodi till Tim, sedan bad han Tim att skriva en text till denna melodi. Men när de träffades i studion tillsammans så hade Tim inte med sig alla filer som behövdes för att sedan kunna skriva ihop denna låt. Dessa filer var viktiga att ha med sig då man skulle anpassa sig efter toner och stämmor. Så Tim och Jon träffades och umgicks i två dagar men ingen låt skrevs. Från allra första början var det meningen att denna låt som de skulle skapa tillsammans skulle bli ännu en låt till Tims album.

Samarbete